Vauvelsson on jo ottanut ensiaskeleensa. Välillä se taapertelee parin askeleen verran, mutta ei vielä rohkene heittäytyä kävelemisen pyörteisiin, ja eteneekin suurimmaksi osaksi tukea vasten kävellen ja kontaten.

Aluksi tietysti huolestuin ja stressaannuin, esikoinen kun kyseessä on. Monet Vauvelssonia pari kuukautta nuoremmat tuntuivat oppivan kävelemään jo varhain, jolloin tietysti mietin, miksi Vauvelsson, pari kuukautta heitä vanhempana, ei taaperra menemään samaan tahtiin.

Neuvolan ”Kyllä se vielä ehtii kävellä kyllästymiseen saakka” vakuuttelujen jälkeen lakkasin stressaamasta. Kukin lapsi on kuitenkin yksilö, joka oppii ja uskaltaa toteuttaa asiat omaan tahtiinsa. Vauvelsson ei vielä taaperra pitkää matkaa menemään kun taas naapurin Tiina suorastaan mennä viipottaa pitkin pihoja – no, mitä sitten? Miksi Vauvelssonin tulisikaan hoppuilla? Kävelee kunnolla sitten kun aika on kypsä, harvempi noista jo ensiaskeleensa ottaneista lapsista kävelemättä rupeaa olemaan.

Sitä paitsi Vauvelsson osaa paljon muita asioita. Se esimerkiksi ymmärtää puhetta oikein hyvin, tunnistaa monen monta sanaa ja lausuukin monta niistä ihan oikeaoppisesti.

”Mammaa!” meillä raikuu, kun Vauvelsson haluaa maitoa tai kun se näkee maitopurkin, maitolasin tai jonkin muun maitoa sisältävän astian.

”Eiii!” ja ”Älä!!!” se puolestaan huutaa, jos se ei pidä jostakin, esimerkiksi turvaistuimeen istahtamisesta tai pukemisoperaatiosta.

”Paapaa”, se tuumaa, kun puhelen sille nukkumisesta tai kun sitä väsyttää.

”Vaippa”, Vauvelsson toteaa aina vaipan nähdessään tai höpötellessäni, että hoidettaisiinkos me nyt niitä vaippa-asioita.

”Kauppa” tulee myös toistettua aina, kun ilmoitan, että nyt sitten mennäänkin kauppaan.

Tosin kaupasta tulee välillä ”pauppa”. Tämän lisäksi on myös joitakin muita sanoja, joita neiti ajoittain tuppaa kääntämään suomesta vauvaksi. Tuolloin esimerkiksi tutti on tatta, äiti äittä, vauvasta puolestaan tulee auva ja mammasta mämmä. Näiden sanojen listalle voidaan tietysti lisätä myös monta kertaa päivässä kuultava ”vouvou”, joka meidän pirtissä on selkeä synonyymi koiralle.

Vaikka mammoja ja paapaamisia ei oppikirjojen mukaan laskettaisikaan Oikeiden sanojen listalle, minä lasken, ja suorastaan pakahdun ylpeydestä Vauvelssonin höpötellessä niitä näitä.