Nyt on meneillään kahdeksas päivä siitä lukien, kun Vauvelssonille pistettiin MPR-rokotus. Kuumetta, ihottumaa tai vatsavaivoja ei ole toistaiseksi näkynyt mailla eikä halmeilla, mutta kiukkuisuutta ja itkuisuutta sitten senkin edestä.

Tietysti tässä pirtissä on ennenkin kuultu lapsen itkua, ja Vauvelsson on vuoden ikään tultuaan alkanut hyvin selkeästi ilmaista kiukun ja pettymyksen tunteitaan juurikin kiukuttelemalla ja itkemälläkin. Mutta nämä kiukun hetket ovat olleet ohimeneviä, eikä niiden jälkeen ole sitten itkeä tarvinnut – ainakaan ennen seuraavaa kiukun aihetta.

Vauvelssonia voisikin luonnehtia hyvin iloiseksi ja aurinkoiseksi lapseksi, jolla ei ole ollut tapana itkeä syyttä suotta.

Ja nyt se sitten itkee koko ajan.
Eilen neljä tuntia, tänään… en tiedä, mutta ihan riittävästi kuitenkin.

Erehdyksissäni menin mainitsemaan Vauvelssonin kiukkuisuuden statuspäivitykseni yhteydessä.

Sanovat, että se johtuu MPR:stä. Että se tätä tekee. Miksi annoit pistää tuon rokotteen, olisiko kannattanut vähän miettiä? Anna sille Panadolia, se auttaa. Rokotteet on hyvä ottaa, nämä sivuvaikutukset ovat pieni paha mahdollisten tautien rinnalla. Älä helvetissä anna sille Panadolia, jos sillä ei kerran ole kuumettakaan. Vai nappailetko itse Panadolia aina, kun vituttaa? Kyllä meillä ainakin Panadol auttoi. Sillä voi olla nivelsärkyjä, tai muita kipuja, joita ei näe päälle päin. Kyllä sitä lääkettä kannattaa antaa. Ei se välttämättä ole MPR, sillä voi olla joku muukin pöpö. Nestemäinen Panadol on helpompi antaa, supot on vanhanaikaisia. Supot imeytyy paremmin. Helkkarinko väliä sillä on, kunhan imeytyy? Meillä suositaan nestemäistä, kuka muka enää käyttää suppoja? Ne on aina nämä rokotteet, suosin enemmin luontaistuotteita joiden avulla tauteja ja pöpöjä voi ehkäistä.

Just.

Päädyin jättämään kaiffarit inttämään keskenään, ja kurkkasin Vauvelssonin suuhun. Havaitsinkin, että yksi ylähampaista on kasvanut ja täten tullut aiempaa enemmän esille. Tässäkin voisi siis olla yksi aihe kiukkuisuuteen, eihän sitä tiedä.

Panadolitta meillä on vielä menty, mutta jos kiukkuisuus jatkuu aina vain, niin täytynee sitten kokeilla. Josko siitä tulisi tämän ratkaisun avain.