On nämä luonnonlait sitten kummallisia.

Kuvittelin saavani nukkua aamulla siihen normaaliin puoli kahdeksaan, mutta koira tökki minut kirsunsa kanssa hereille jo kello kuusi vinkuen ja piipittäen siihen malliin, että pakkohan sen kanssa oli ulos lähteä. (Vaikka olinkin ihan tarkoituksella käyttänyt sitä pihalla tavallista myöhemmin ja tavallista pidemmällä iltalenkillä.)

Ulkoa tultuani kello oli lähempänä puolta seitsemää. Päätin mutustella pikaisesti jotain pientä ja painella takaisin nukkumaan. Näin oikeastaan teinkin, mutta tasan viisi minuuttia sänkyyn siirtymisen jälkeen Vauvelsson pomppasi hereille, eikä enää suostunut nukahtamaan.

Aamu alkoi kiukuttelulla (jota on tasaisesti jatkunut iltaan saakka). Päiväunien suhteen oli täysi nollatoleranssi, joskaan se ei ihan kokonaan johtunut Vauvelssonin ilmeisen tukalasta olosta. Nimittäin kymmenisen minuuttia Vauvelssonin nukahtamisen jälkeen meillä kajahti ovikellon soitto, johon neiti havahtui parkaisten.

Koska tyttö oli täysin hereillä, järkeilin, että on samantekevää mennä katsomaan, kuka siellä näin yllättäen rimputtelee; voisihan jollakin olla vaikka joku hätäkin.

Hätä totta tosiaan, joo: kaksi Jehovan todistajanaistahan siellä oli lehtisineen. Että ”Saataisko me antaa sulle näitä?” Yritin hymyillä (joskin luulen, että hymyni muistutti enemmän irvistystä) ja otin lehtiset vastaan toivottaen naisille hyvää päivänjatkoa.

Tämän jälkeen painelin kamariin, laitoin Vauvelssonin uudelleen peittoihin, ja ajattelin, että NYT se varmaankin onnistuu. Siis, pakkohan sen on. Ei tähän voi enää tulla mitään häiriötekijää, joka estää minun kuumeista lastani nukkumasta. Ei saa tulla!

Vaan tulihan se, minä dementikko kun olin kokonaan unohtanut puhelimeni, joka tietysti alkoi soida tuolla kriittisellä hetkellä saaden Vauvelssonin pomppaamaan uudelleen sängystään ylös ja alkamaan nukkumisen sijasta tanssahdella. Ääh.

Unet jäivät sitten nukkumatta, onneksi kuumetta kuitenkin saatiin taas laskettua… Hirveän reipas tuo lapsukaiseni kuitenkin kuumeestaan huolimatta on, minä en varmaan noilla lämmöillä kykenisi samaan. :)